Upptäck Nyheten: Bokningskalender i Google Kalender

Google Kalender har länge varit ett oumbärligt verktyg för att hantera tid och organisera vardagen. Nu har Google tagit det ett steg längre med en spännande nyhet: bokningskalenderfunktionen. Detta är ett verktyg som kan revolutionera hur du bokar möten och hanterar din tillgänglighet.

Vad är Bokningskalender?

Bokningskalender är en ny funktion i Google Kalender som låter dig skapa ett schema med tillgängliga tider som andra kan boka. Det är enkelt att sätta upp och perfekt för att hantera kundmöten, konsultationer eller andra tjänster. Du skickar bara en länk till de personer som behöver boka tid med dig, och de kan själva välja en tid som passar.

Hur Funkar Det?

  1. Skapa Din Bokningskalender: Logga in på Google Kalender och välj ”Skapa” och sen ”Mötesschema” från menyn. Här kan du ställa in dina tillgängliga tider och andra preferenser.
  2. Dela Din Länk: När du har skapat ditt schema får du en länk som du kan dela med dina kunder, kollegor eller vänner.
  3. Automatisk Synkronisering: Alla bokningar synkroniseras automatiskt med din Google Kalender, vilket eliminerar risken för dubbelbokningar. Observera att för att synkronisera med andra kalendrar behöver du ett premiumabonnemang.

Så här ser min Bokningskalender ut

Jag har valt flera olika möjligheter för bokning. Jag har tänkt ställa in så mitt 15 minuters möte är gratis. Medans mitt 45 min möte kostar. Jag upptäkte det precis så jag har inte hunnit göra alla inställningar än.

Lär dig Google med mig.

Länk till kategorin Google där jag samlar allt som jag lär mig under min uppbyggnad av min bokningskalender. Länken öppnas i nytt fönster. Vill du kika på hela min bokningskalender, hittar du den här.

Varför Använda Bokningskalender?

Denna nya funktion sparar tid och minskar krånglet med att boka möten fram och tillbaka via e-post eller telefon. Det ger dina kunder och kollegor flexibiliteten att boka tider som passar dem, samtidigt som du behåller kontrollen över din tid. Framför allt så visar du dina kunder att det går att boka en tid med dig.

Tips för att Komma Igång

  • Ställ in tydliga tidsblock: Se till att dina tillgängliga tider är tydliga och väl definierade.
  • Anpassa bokningsfönster: Ange hur långt i förväg en bokning kan göras och hur kort varsel det kan vara.
  • Kommunicera tydligt: Informera dina kunder och kollegor om att de nu kan boka tider via din nya bokningskalender.

Håll Dig Uppdaterad med Nyttiga Nyheter

Att hålla koll på de senaste verktygen och funktionerna kan verkligen göra skillnad i din produktivitet. Besök min hemsida regelbundet för fler tips och nyheter som kan förenkla din vardag. Med Google Kalender och den nya bokningskalenderfunktionen har du alla verktyg du behöver för att effektivisera din tidshantering.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *