Kolla hastigheten på din hemsida

Google erbjuder ett verktyg som heter PageSpeed Insights. Den kan du avända för att analysera och förbättra hastigheten på din webbsida. Verktyget utvärderar webbsidans prestanda och ger användbara insikter och rekommendationer för att optimera laddningstiden. Här är en översikt över hur du använder PageSpeed Insights:

  1. Gå till PageSpeed Insights-webbplatsen: Öppna webbläsaren och gå till Google PageSpeed Insights genom att besöka följande länk: Googles verktyg för hastighetskoll.
  2. Ange webbadressen: I sökrutan på PageSpeed Insights-webbplatsen anger du webbadressen för den webbsida du vill analysera och förbättra hastigheten på.
  3. Kör analysen: Klicka på knappen ”Analyze” för att starta analysprocessen. PageSpeed Insights kommer att börja ladda och analysera din webbsida.
  4. Visa resultatet: När analysen är klar, presenteras resultatet i form av en poäng för både mobila och stationära enheter. Poängen varierar från 0 till 100 och representerar sidans prestanda. Ju högre poäng, desto bättre prestanda.
  5. Få förslag och rekommendationer: Nedanför poängen ger PageSpeed Insights förslag och rekommendationer för att förbättra sidans hastighet. Dessa förslag kan inkludera komprimering av bilder, minifiering av CSS och JavaScript-filer, användning av cachelagring och mycket mer.
  6. Implementera förbättringar: Baserat på de rekommendationer som ges kan du implementera förbättringar på din webbsida för att öka hastigheten och förbättra användarupplevelsen.

Genom att använda Google PageSpeed Insights regelbundet kan du hålla din webbsida optimerad för snabb laddning, vilket är avgörande för både användarupplevelsen och sökmotoroptimering (SEO).

Använd Googles verktyg för hastighetskoll.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *