Teknisk guide

Prylnördig info & Teknisk guide för dig som jobbar online. Alltså för mig som sitter vid datorn ett antal timmar om dygnet. Jobbar med webbdesign och grafisk formgivning. Min hobby är att fota. Framför allt motorsport. Det ger tusentals bilder att redigera. Så detta är min utrustning.

Senaste teknikprylen jag köpt är:

Min dator! En Mac Book Pro med ett M3 Pro chip.
Butik: Webbhallen Kostade: 38.990kr Inköpt: 2024-05-10

Vi börjar med det viktigaste, färgen. 😉 Den har den nya Space Black. Så snygg! Nu till det näst viktigaste:

Teknisk specifikation:

 • 512 GB: Detta är lagringskapaciteten på datorn, mätt i gigabyte (GB). Med 512 GB lagringsutrymme kan jag lagra en massa filer, inklusive dokument, bilder, videor och applikationer. Skulle jag behöva mer utrymme har jag samtidigt Apples iCloud.
 • 36 GB: Detta är mängden RAM-minne i datorn, mätt i gigabyte (GB). RAM-minne används av datorn för att tillfälligt lagra data och program under körning. Med 36 GB RAM kan jag ha alla mina program igång samtidigt utan att den saktar ner.

Liquid Retina XDR-skärmen på 16,2 tum ger mig allt jag behöver för att få en skärm med kontinuerlig ljusstyrka och otroligt skarp återgivning av HDR-innehåll. Den är stor och ger mig en mer engagerande upplevelse vid visning av media eller arbete med kreativa applikationer.

 • Upplösning: 3456 x 2234 pixlar. Högre upplösning innebär skarpare och mer detaljerade bilder, vilket är idealiskt för bild- och videoredigering samt grafisk design. Perfekt för mig.
Nu kanske det riktiga guldet i datorn. Chippet!

Ett M3 Pro chip är mellanvarianten av Apples nyaste chip. Men låt inte ”mellan” lura dig – detta chip är allt annat än det!

 • 12 CPU-kärnor: CPU-kärnor är de delar av processorn som utför beräkningar och uppgifter. Ju fler kärnor, desto mer arbete kan utföras parallellt, vilket resulterar i snabbare prestanda och smidigare multitasking. Yes!
 • 18-kärnig grafik: Detta ger parallella beräkningar för att bearbeta grafikintensiva uppgifter på ett effektivt sätt. Det ger snabb renderingshastighet och en smidig grafikupplevelse. Den imponerande grafiska prestandan möjliggör att jag kan hantera krävande grafiska arbetsflöden med lätthet.

 • Revolutionera din process: Erbjud digital signering till dina kunder idag

  Revolutionera din process: Erbjud digital signering till dina kunder idag

  Idag lärde jag mig något nytt på sitt sätt och vis. Eller i alla fall hur jag skaffar det smidigt. Hur jag hanterar avtal och kontrakt i vårt företag. Har du någonsin hört talas om ElektroniskSignering.se? Det är en tjänst som erbjuder en smidig och professionell lösning för att få dokument signerat elektroniskt. I denna…

 • Schemalägg dina inlägg med Adobe Express -del 1

  Schemalägg dina inlägg med Adobe Express -del 1

  Välkommen till guiden hur du schemalägger i Adobe Express. Om du inte hittar rätt i bilderna, kolla efter den röda cirkeln. Till att börja med behöver du vara premium-medlem. Gratis första 30 dagarna. I skrivande stund kostar det 131kr/månad. Till vänster finns det en ikon som visar vägen rätt till att schemalägga dina inlägg. Nu…

 • Upptäck Nyheten: Bokningskalender i Google Kalender

  Upptäck Nyheten: Bokningskalender i Google Kalender

  Google Kalender har länge varit ett oumbärligt verktyg för att hantera tid och organisera vardagen. Nu har Google tagit det ett steg längre med en spännande nyhet: bokningskalenderfunktionen. Detta är ett verktyg som kan revolutionera hur du bokar möten och hanterar din tillgänglighet. Vad är Bokningskalender? Bokningskalender är en ny funktion i Google Kalender som…

 • Antagen Till TRRs Entreprenörsprogram -Starta eget företag 2025

  Jag är så exalterad över att kunna dela en spännande nyhet med er. Jag har blivit antagen till TRRs Entreprenörsprogram! Det är en viktig grund för att starta eget företag. För er som inte är bekanta med TRRs Entreprenörsprogram, låt mig förklara lite kort. TRR är en organisation som erbjuder stöd och resurser till människor…