Ändra bakgrundsfärgen på en grupp i WordPress

Som en inbiten WordPress-entusiast har jag alltid haft en passion för att skapa och anpassa designen på mina webbplatser. Tidigare brukade jag dyka in i PHP-koden för att göra mina ändringar, men nu har jag upptäckt hur enkelt det är med den nya WordPress Blockredigeraren!

Efter flera dagars intensivt felsökande och experimenterande har jag äntligen knäckt koden för den designfråga som plågat mig i den nya WordPress Blockredigeraren! Hur du ändrar bakgrundsfärgen på en grupp i WordPress.


Jag ville verkligen ändra bakgrundsfärgen för en specifik grupp av block, men det verkade som att jag bara kunde ändra färgen för hela webbplatsen. Jag kände mig frustrerad och nästan redo att ge upp.

Men vet du vad? Efter otaliga försök och nästan ge upp helt och hållet, gjorde jag en upptäckt som förändrade allt: det fanns inte bara en, utan två platser där jag kunde ändra bakgrundsfärgen! Den första platsen lät mig ändra bakgrunden för hela hemsidan, medan den andra tillät mig att fokusera på att ändra bakgrunden endast för den specifika gruppen av block jag jobbade med.

Det var som om en lampa tändes i mitt huvud!

Att hitta denna enkla, men avgörande, insikt gjorde allt arbete värt det. Ibland är lösningen närmare än man tror, och envishet och tålamod är verkligen nyckeln till framgång!

Så om du, precis som jag, har kämpat med att ändra designen på din WordPress-sida, så ge inte upp. Ibland är det bara ett litet steg som behövs för att lösa ett stort problem!

Så här ändrar du bakgrundsfärgen på en grupp i WordPress.

Överst till höger så kan du se en cirkel. Halva fylld. Under den ikonen hittar du stilar. Där kan du ändra färgen på din bakgrund. Men observera att när du ändrar något här. Så ändrar du på hela hemsidan.

Om du däremot endast vill ändra bakgrunden på en grupp. Då ska du kika på bilden nedan.


Om du istället klickar på ikonen bredvid, så öppnas det upp flera flikar längre ner på sidan. Där hittar du en likadan ikon. Ändrar du där så ändrar du endast det som är markerat.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *