Hemsida

Det är i dag så viktigt att äga sitt eget innehåll. Med en hemsida äger du all text och alla bilder du lägger upp. Du minimerar risken att allt försvinner om du skulle ha allt ditt material på en plattform som Facebook eller liknande.

Detta bygger en trygghet och en stabil närvaro online. Det förstår sig dagens besökare på. En hemsida ger dig större kontroll över hur ditt varumärke presenteras. Du skapar en plattform där du kan kommunicera direkt med din målgrupp.

Genom att äga din egen plattform kan du skapa en unik upplevelse för dina besökare och bygga upp långsiktiga relationer som varar över tid. Med en väl utformad och optimerad hemsida är möjligheterna oändliga när det gäller att locka nya kunder och stärka din närvaro på internet.

Så här skapar du din egen hemsida.

Jag berättar här hur du skapar en hemsida med hjälp av WordPress. Detta för att det är en skalbar plattform som passar både nybörjare och erfarna användare. Med dess användarvänliga gränssnitt och enkla installationsprocess är det enkelt att komma igång och skapa grundläggande webbplatser och bloggar. Samtidigt erbjuder dess omfattande urval av teman, plugins och anpassningsalternativ mer avancerade möjligheter för att skapa komplexa och specialiserade webbplatser. Oavsett din erfarenhetsnivå kan WordPress tillgodose behoven för en mängd olika webbprojekt, vilket gör det till ett populärt val för webbplatsbyggare över hela världen.

Domän

En domän är helt enkelt namnet på din webbplats. Precis som ett telefonnummer som identifierar din telefon. Gör en domän det möjligt för människor att hitta din webbplats på internet. Tänk på det som din webbadress. Till exempel är ”minelle.se” en domän.

Domänen är den text som du skriver in i webbläsarens adressfält för att nå en viss webbplats. När någon skriver in domännamnet i sin webbläsare, skickas en förfrågan till en server. Som sedan dirigerar användaren till den specifika webbplatsen associerad med domänen.

Domäner kan ha olika ändelser, som till exempel ”.com”, ”.net”, ”.org”, ”.se”, och så vidare. Dessa kallas också för toppdomäner och kan indikera olika saker, som till exempel vilket land webbplatsen tillhör (.se för Sverige), vilken typ av organisation som driver webbplatsen (.org för organisationer), eller bara vara en allmän internationell ändelse (.com, .net).